torstai 8. lokakuuta 2015

Quilted Love

Muistatteko, kun 90-luvun alussa oli muodissa muodottomat, säkkimäiset tikkitakit. Minullakin oli sininen yksilö ja voi että oli hieno. Olin erään kerran uusi tikkitakki päälläni äitini kanssa Anttilassa ja otin hyllystä kynsilakkapullon korkista kiinni pitäen ja korkki olikin jätetty auki. Kynsilakkahan tipahti hyllyltä, levisi joka puolelle ja takkini oli pilalla. Noh, onneksi näppärä äitini ei luovuttanut ja sai takin puhtaaksi, voisin veikata, että tärpättiä ja tunteja on kulunut puhdistustyössä.Tuolloin elettiin aikaa, jolloin tavaraa arvostettiin. Sitä ei noin vain heitetty menenään ja ostettu uutta, kuten nykyään.

Tikkitakit ja tikkilaukut ovat kuuluneet tässä välissä ainoastaan mummojen garderobiin. Mutta viime vuosina ne ovat nousseet suosioon myös katumuodissa. Myös muodottomuus ja säkkimäisyys ovat palanneet muotiin. Eli 13-vuotias Lilja olisi supermuodikas tänä päivänä :) Noh, luultavasti olen aikoinani yhdistänyt tikkitakin verkkareihin, ponnarini on sidottu donitsilla ja jaloissani ovat olleet toppakengät. Että se siitä muodikkuudesta, hah :)

Tässäpä hieman tämän päivän tikattua muotia.


Carmen on pukeutunut kauniin siniseen ja upeasti strukturoituun asuun. Kankaan tikkikuviokin on päivittynyt 2010-luvulle. Asusta tulee hieman verryttelypuku vibat, vaikka kokonaisuus on hienostunut ja persoonallinen.  


Petran nahkatakissa on kauniit tikkausyksityiskohdat hartioilla. Mielestäni erilaiset kuvioinnit nahassa tuovat yksilöllisyyttä ja mielenkiintoa nahkatakkeihin, jotka ovat tämän ajan uniformu. Jopa äidilläni on tikkikuvioinen nahkatakki, eli ne sopivat kaikille iästä riippumatta! Tästä tulikin mieleen, että voisin kirjoittaa joku kerta, että minkälainen vaatetus sopii aikuiselle naiselle.


Jossakin vaiheessa varmasti moni muotitietoinen on vannonut, ettei tule ikinä enää koskemaan reppuihin, varsinkaan minireppuihin :). Ja niin vaan ne ovat rantautuneet Suomenkin perukoille. Charlotte on yhdistänyt nelulemekkoonsa rouhean tikatun repun. Perinteinen salmiakkitikkikuvio voisi käydä tylsäksi, mutta tämä kolmiulotteinen tikkaus jää mieliin!


Jenniferin nahkahousut ovat saaneet koristuksekseen tikkikuvion polviin ja housujen sivuille. Näin rohkeat housut eivät kaipaa asusteita tai huomiota herättävää yläosaa.


Amyn tikkinahkahame on niin hieno. Minulla on heikkous nahkahameisiin, omistan nahkahameita varmaan 5 kpl, eri pituuksissa ja erilaisin yksityiskohdin. Jos saisin kotiutettua tämän yksilön, niin olisin onnellinen ainakin seuraavat 2 tuntia :) Materiaan kohdistuva onni, kun ei valitettavasti ja todistetusti kestä kovin kauaa.


Kuvat: The Chronicles Of Her, Petra Karlsson, The Fashion Guitar, Native Fox, Little Magpie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti