maanantai 24. elokuuta 2015

There's Something About Blazer

Taannoin istuimme muutaman miespuolisen kollegan kanssa kahvipöydässä. Taisimme kehuskella kuin fiksuja meistä on kasvanut tai jotain muuta yhtä jännittävää, kun jossain vaiheessa päätin lyödä kortit pöytään, että kuka se meistä kaikista viisain ja kaunein on. Kerroin, että tein juuri Facebookissa henkinen ikä -testin, jonka perusteella olin 76-vuotias. Johon toinen miehistä kysyi, että olenko varma etten ollut erehtynyt ja siinä testattiin oli biologista ikää? Olin kuolla nauruun :D.

Tällä surkealla aasin sillalla pääsen tämän päivän aiheeseen. Kun olin nuori, noin 1800-luvulla, en voinut kuvitellakaan, että pukisin päälleni bleiserin. Ehkäpä siksi, koska bleisereitä ei oltu keksitty vielä tuolla vuosisadalla. :) Se oli tantoista tantoin vaate, minkä tiesin. Sanasta tantta muuten tuli mieleen, kun suomenruotsalainen tuttavani kutsui minua Tant-Liljaksi 2-vuotiaan poikansa kuullen. Olin kuolla, tällä kertaa järkytyksestä. Lilja-täti vielä menisi (itse puhun tytölleni naisista naisina, en täteinä), mutta sanalla tant/tantta ei ole kovinkaan positiivinen kaiku suomen kielessä :)

Eli siis eli siis takaisin bleiseriin. Ne näyttävät kivoilta, mutta ehkä koska minun aikanani ne eivät olleet nuorisovaatteita, niin minulla on aina hieman virallinen olo, kun semmoisen puen päälleni. Välillä on hassua, kun nuoriso liitää ohitseni bleiserissä ja minä kolmekymppinen haahka yritän epätoivoisesti näyttää nuorelta ruutupaidassani :)

Tässäpä näitä tämän päivän nuoria, jotka osaavat näyttää coolilta ja rennolta,  jopa bleiseri päällä:Anna Sofialla on viittamallinen bleiseri. Tämmöisen perään minäkin olen haikaillut ja välillä nettikaupoissa tiukkaan hankintaa harkinnut. Ostopäätös on jäänyt vielä tekemättä, ehkä ostan sen sitten, kun tiedän mihin tilaisuuteen pistän sen päälleni.


Cathrinella on kaunis, herkkä asu päällänsä, jonka viimeistelee vaalea hieman Chanel-henkinen bleiseri. Asu on kuitenkin rento, koska bleiseri muistuttaa aika paljon siistiä neuletakkia. Voisin pukea tämän asun päälleni kaupungille kesäpäivänä.


Darinan bleiserissä on elementtejä hyvin klassisesta jakkumallista, mutta kerroksellisuus ja kaksivärisyys tuo siihen uutta twistiä. Ja kaikkihan on aina siitä kiinni, miten asustat ja mihin yhdistelet asun.


Raquel pitää bleiseriään hyvin muodikkaasti olkapäillään, eikä pue hihoja ollenkaan. Tämä tapa näyttää melkoisen hyvältä. Pitää testata itsekin ja raportoida miten se luonnistuu :)


Tässä vielä muutama bleiseri Nellyn nettikaupasta, jotka miellyttävät silmää siinä määrin, että voisin kulkea ne päällä. Vain muutama näistä on perinteisen mallin bleiseri ja muut vähän mukaelmia :) Niin sanotuissa klassisen mallin bleisereissä valitsin värit, jotka mielestäni sopisivat ihanasti syksyyn!
1. Cape Coat
2. Spliced peplum jacket
3. Suede jacket
4. Donna blazer 
5. Nly design blazer
6. Objally blazer


Kuvat: Style Plaza, Cath In The City, Rock 'n' Roll Fairytail, Racquel Natasha

Sisältää mainoslinkkejä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti