perjantai 11. syyskuuta 2015

Green With Envy

Kateus, tuo mahtava voima. Kunpa vain osaisimme kohdentaa sen oikein. Itsekin olen monesti kateellinen, mielestäni tunne on normaali ja siinä ei ole mitään hävettävää. Kuitenkin sillä, miten ja mihin kateuden purkaa, on merkitystä. Ei pitäisi olla keneltäkään henkilökohtaisesti pois, jos joku on erityisen kaunis, taitava tai omistaa hienouksia. Itse yleensä totean, että todella hieno juttu, onneksi olkoon, minäkin haluan. En tietenkään saa kaikkea. Hyvin harvalla meistä on varaa kaikkeen haluamaansa.

Suomalaisista yli puolet kuuluu maailman rikkaimpaan kymmenykseen. Silti me valitamme. On varmaankin sisäänrakennettu piirre, että ihminen haluaa aina vaan enemmän. En halua vähätellä köyhyyttä ja kuin rankkaa on, kun jokaisen sentin käyttö pitää laskea tarkasti. Yleensä köyhimmät eivät olekaan suurimpia valittajia tai eniten kateellisia. Maailmalla näkee kaikenlaista ja täysin eri mittakaavassa olevaa köyhyyttä kuin täällä Suomessa. Pelloilla kyykitään rivissä aamupissalla, kun koko läänissä ei ole WC:tä, nukkumapaikkana on rakennuksen porttikongi, patjana pahvin pala, lisäksi pelätään oman turvallisuuden ja hengen puolesta. Olen siis hyvin tyytyväinen veronmaksaja, koska tämmöistä minun ei ole tarvinut kotikulmillani nähdä. Toivoisin, että kateellisuuspuuskan iskiessa, siitä pursuava energia suunnattaisiin positiivisiin tekoihin ja pyrkimyksiin eikä ilkeilyyn ja pahansuopaisuuteen. 

Usein myös ihmetellään, että miten jollain on varaa esimerkiksi merkkilaukkuun ja ollaan kateellisia. Yleensä töissäkäyvällä ihmisellä on varaa siihen, mitä se eniten haluaa. Jos merkkilaukku on ykkösenä listalla, niin sen eteen kituutetaan syömällä eväitä töissä, käyttämällä polkupyörää, värjäämällä itse hiukset. Olen itsekin syyllistynyt ajattelemaan, että miten joku voi pistää 500 € ikkunaverhoihin ja sitten muistan, ai niin, itse varasin juurilennot Lontooseen :) Muiden rahakäyttö ei kuulu minulle :)

Tällä hetkellä minä olen vihreänä kateudesta näille upeille, syksyisille asuille :)


Martinalla on kaunis takki, jossa metsän vihreän sävyn lisäksi on metsäisiä kuvioita. Nuo kuviot tuovat persoonallisuutta tähän takkiin.


Katerinan housuissa on paljon tämän hetken trendejä: vihreä väri, housujen malli sekä vahva printti. Vaatii asennetta kantaa nämä housut menemättä tyylittömyyden puolelle, Katerina on hoitanut asian yhdistämällä ne klassisesti mustaan ja valkeaan.


Cindyn takki on aivan upea. Väri on kaunis ja todella in tällä hetkellä. Bomber malli tuo rentoutta ja tikkaukset taas vanhan ajan hienostuneisuutta. Hmm, mitä enemmän kehun, sitä enemmän haluan tämän takin itselleni. Pitääkin tarkastaa, mistä tämä olikaan hankittu :)


Elisan topissa on kaunis jalokiven sävy. Ribbaukset ja kilpikonnakaulukset tekevät taas tuloaan muodin huipulle, joka on muuten yksi lempisarjoistani (ja siihen paljastukseen taisi hiipua viimeisetkin coolius-pisteeni, haha)


Tässä pitkästä aikaa aiheeseen sopivaa inspiraatiota myös nettikaupan, eli Nelly.com sivuilta.1. Roxy Nahkatakki 
2. Trench Takki
3. Rib Turtleneck
4. Knit Top
5. It Jeggins
6. Vieliza Shorts


Kuvat: Martina's Wardrope, My Neon Rock, COTTDS, Start Living Your Best Life

2 kommenttia:

  1. Mä olen just tuosta kateudesta itsekin aktiivisesti keskustellut. Se tosiaan on ihmiseen itseensä integroitu tunne, ja se joka väittää ettei koskaan kadehdi valehtelee. Se on eri juttu, miten sen kateutensa tuo julki.
    Tosi kiva postaus kaikinpuolin tämä ^_^

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon kommentistasi :) Näinhän se on, ihmisiä me ollaan tunteinemme, emme me niille mitään mahda. Pyritään kuitenkin kohtelemaan kanssaihmisiä hyvin ja olemaan pilaamatta toisen päivää turhanpäiväisten asioiden vuoksi. Ihanaa viikonloppua sinulle! :)

    VastaaPoista